W.E.L.C.O.M.E

web counter
Selamat Datang, Terima Kasih

Selasa, 17 Januari 2012

Puding Caramel Jagung



Bahan-bahan

10 biji telur
1 tin susu pekat
1 tin susu cair
1 kotak susu penuh krim
1 tin jagung
1 sudu esen vanilla
2 cawan gula (boleh kurangkan kalau tak suka manis)

Cara-cara membuatnya

2 cawan gula dibuat gula hangus. Masak hingga cair dan keperangan tapi jangan sampai hangus.
Lepas tu masukkan dlm loyang dan dibiar sejuk.

Telur dipukul sampai kembang dan masukkan esen vanilla. Lepas tu boleh masukkan semua jenis susu dan juga jagung.

Kemudian bolehlah masukkan dlm loyang adunan tadi dan kukus selama 20 minit ke 30 minit. Boleh cucuk dgn lidi or tester cake untuk pastikan puding betul2 masak.

Dah siap.. Boleh lah dihidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan