W.E.L.C.O.M.E

web counter
Selamat Datang, Terima Kasih

Rabu, 21 Mac 2012

~BAYI UNTUK DIJUAL~


Kepada sesiapa yg ingin membeli baby gurl,sila hubungi 0122705354 sebelum di buang k dalam tong sampah!


Waahhh.. Dasyat betul status mak budak ni. Sampai sanggup nak jual baby dia kat Facebook. Aku pun pada mulanya agak berapi gak bila baca status tu. Tapi setelah dibaca semua komen2 yang terdapat di bawah gambar baru lah faham. Cuma yang agak tak berapa gemar bila mak baby ni tambah ayat kat belakang tu... 'sebelum di buang k dalam tong sampah!

Kalau ye pun tengah tension or dah takde cara lain nak buat untuk sembuhkan anak dia, berfikirlah secara waras. Tak perlulah ayat tu dibuat. Buat satu Malaysia gempar dan siap ada yg nak buat report polis lagi tu. Dan tak pasal2 jadi fitnah bila ada org lain baca tak habis.



Baby ni d jual tuk di jadikan sbg ank angkat dgn nilai 50sen coz kena sawan tangis sj,kdg2 xblh handle,saya bukan zalim nk buang..KECOH SATU DUNIA!glamour sgt ek


Dan gambar di atas ni mak baby ni dh bagi statement yg anak dia dah kena jual... Ermm... Glemer lah sangat kan.

Pasal nk 'jual' anak sebab kena sawan tangis ni aku tak pernah dengar sebenarnya. Mungkin lebih kepada adat org2 tua dulu. Anak yang di 'jual' kepada keluarga angkat biasanya akan pulihdari sawan tangis tu. Jual pun pada harga kurang dari RM1, contohnya 25 sen or 50 sen. Anak tu pun bukannya bg terus pd keluarga angkat tersebut tp lebih kepada akad saja.

Errmmm... Dari pengalaman aku sendiri sebagai seorang ibu memang pernah alami situasi dimana anak menangis tak berhenti2. Masa dalam tempoh pantangkan Faiq dulu, Faiq mmg suka menangis, bg susu menangis. Nak tido menangis, dukung pun menangis. Tp aku masih lagi waras dan boleh berfikiran secara cerdik. Aku google kenapa bayi kerap menangis dan cara mengatasinya. Dan antara yg aku dapat adalah, anak itu adalah satu ujian dari ALLAH untuk para ibu bapa. Mungkin sebagai balasan dari ALLAH atas dosa2 lampau mereka. Jadi, sekiranya ibu bapa tersebut redha maka gugurlah dosa2 tersebut.

Cara lain yg aku buat ialah mandikan anak dengan air bacaan Yassin serta sentiasa alunkan zikir2 dan ayat Al-Quran pada telinga dia semoga takde gangguan lain yg boleh buat dia menangis. Alhamdulillah... Habis je pantang dan genap umur Faiq 3 bulan dia dah tak kerap lagi menangis.

Kita hanya berusaha tapi ALLAH yg mengizinkan sesuatu itu terjadi. Yg buruk datang dari kita dan yg baik hanya dari ALLAH.


5 ulasan:

  1. tanjat mak...! hish.. hahah dah la comel gileee...

    BalasPadam
  2. suspen je farah nie..hi3..
    yang penah dgr..kalau adat org jawa..kalau anak sulung :
    contoh anak lelaki,muka sama dgn ayah or anak perempuan sama dgn ibu.. dieorg akan 'jual' dgn nilai bawah rm1.katanya kalau tak buat mcm tu rumahtangga akan panas..hi3..katanye la..
    tapi apapun..sebagai org islam..berpegangla kdp iman..

    BalasPadam
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  4. Тут: частные проститутки Одесса
    Шикарная приглашает в свои уютные аппартаменты достойного мужчину. Неукротимое честолюбие и недоверчивость я встречал всегда вместе.

    BalasPadam